İzmir Hurda Alım Satım
Kullanılmış metalleri yeni ürünlere dönüştürmek için daha verimli yöntemler sayesinde, hurda metallerin yeni ürünlerde yeniden kullanımı günümüzde başarılı ve faydalı bir endüstri haline gelmiştir. Fdç Metal İzmir'de hurda metalin geri dönüştürülmesini sizin için daha kolay ve daha rahat hale getirmek amacıyla hurda metal alım satımı ve toplanmasında uzmanlaşmış tam hizmetli bir hurda metal şirketidir.
Hurda toplamak zor ve güç gerektiren bir iştir. Fakat zorlukları kadar da iyi gelir getiren iş olduğu için piyasada çok rağbet görmektedir. Çünkü kullanılamayan, ömrü bitmiş olan çok fazla hurda parçasına rastlamak mümkündür. Hurda toplarken belli başlı kurallar çerçevesinde toplanır ve pazarlaması yapılır. Fdç Metal İzmir 'de hurda alım satımı konusunda tüm kurallara uygun ve kaliteli hizmet sunmayı amaç edinmiştir.
FDÇ Metal Geri Dönüşüm Nedenleri
Yüksek getirisinden ötürü tercih ediliyor olması dışında çevresel bir zorunluluk da vardır.
Metallerin geri dönüşümü, doğal kaynakları korumamızı sağlarken, işlemek için işlenmemiş ham maddeler kullanarak yeni ürünlerin üretimine göre daha az enerji gerektirir. Geri dönüşüm daha az karbondioksit ve diğer zararlı gazları yayar. Daha da önemlisi, paradan tasarruf sağlar ve üretim işletmelerinin üretim maliyetlerini düşürmelerine olanak tanır. Geri dönüşüm aynı zamanda iş yaratır.
Metal Geri Dönüşüm Süreci
1. Hurda Metal Kaynakları
Türkiye 'de en büyük hurda demirli metal kaynağı hurda araçlardan gelmektedir. Kaynaklar arasında büyük çelik yapılar, demiryolu rayları, gemiler, çiftlik ekipmanları ve tabii ki tüketici hurdası bulunmaktadır. Yeni ürün üretimi sırasında oluşan hızlı hurda, demirli hurda arzının yarısını oluşturmaktadır.
2. Sıralama
Ayırma, metalleri karışık hurda metal akışından veya karışık çok malzemeli atık akışından ayırmayı içerir. Otomatik geri dönüşüm işlemlerinde, malzeme ayırmaya yardımcı olmak için mıknatıslar ve sensörler kullanılır. Girişimci düzeyde, sıyırıcılar metal tipini belirlemeye yardımcı olması için malzeme rengini veya ağırlığını gözlemlemenin yanı sıra bir mıknatıs kullanabilir. Örneğin alüminyum ve gümüş hafif olacaktır. Aranacak diğer önemli renkler bakır, sarı (pirinç için) ve kırmızı pirinç için kırmızı. Sıyırıcılar temiz metali kirli malzemeden ayırarak malzemelerinin değerini artıracaktır.
3. İşleme
Daha fazla işlemeye izin vermek için metaller parçalanır. Küçük parçalanmış metaller geniş bir yüzey / hacim oranına sahip olduğundan, eritme sürecini desteklemek için parçalama yapılır. Sonuç olarak, daha az enerji kullanılarak eritilebilirler. Normalde alüminyum küçük levhalara, çelik ise çelik bloklara dönüştürülür.
4. Erime
Hurda metal, büyük bir fırında eritilir. Her metal, o metali eritmek için kullanılan belirli fırınlara alınır. Bu aşamada az bir miktarda enerji kullanılır.
Yine de, yukarıda belirtildiği gibi, metalleri eritmek ve geri dönüştürmek için gereken enerji, işlenmemiş ham maddeler kullanarak metal üretmek için gereken enerjiden çok daha azdır. Fırının boyutuna, fırının ısısının derecesine ve metalin hacmine bağlı olarak erime birkaç dakika ile saat arasında sürebilir.
5. Arıtma
Nihai ürünün yüksek kalitede olmasını ve kirleticiler içermemesini sağlamak için arıtma yapılır. Saflaştırma için kullanılan en yaygın yöntemlerden biri Elektrolizdir.
6. Katılaştırma
Saflaştırmadan sonra, erimiş metaller, metalleri soğutmak ve katılaştırmak için konveyör bant tarafından taşınır. Bu aşamada hurda metaller, çeşitli metal ürünlerin üretiminde kolaylıkla kullanılabilecek çubuk gibi belirli şekillere dönüştürülür.
7. Metal Çubukların Taşınması
Metaller soğutulup katılaştıktan sonra kullanıma hazır hale gelmiş demektir. Daha sonra yepyeni ürünlerin üretimi için hammadde olarak kullanıldıkları çeşitli fabrikalara taşınırlar. Bu metal çubuklardan yapılan ürünler kullanım ömürlerinin sonuna geldiğinde metal geri dönüşüm süreci yeniden aynı döngü içerisine girer.